Att skärma av trädgården med vintergröna häckväxter som abc.com är det bästa sättet, det är mycket naturligt, oftast blir det billigare och det är också mer effektivt på lång sikt.

Effektiviteten av häcken beror på storleken på häckväxterna, om du har en stram budget, kommer du förmodligen köpa små växter eftersom de är mycket billigare än de större. På så sätt kommer det att ta längre tid innan dina häckväxter har vuxit till en storlek där din integritet är i fokus. Men det finns en kombinationslösning på detta problem. Det finns rörstaket som håller under bara några år men som kan ge dig den nödvändiga integriteten under den tid det tar för din häck att växa.

När du har en större budget kan du välja att ta större Häckväxter Heijnen och du kan välja att plantera dem själv eller att anställa ett proffs. Men innan du bestämmer dig måste du först fatta ett beslut om vilken typ av växter du ska köpa.

Jordsort är viktigt

Om du är smart väljer du vintergröna häckväxter som växer bra i ditt område, de som är lokala för ditt område kommer att växa bäst och kommer att vara mer resistenta mot sjukdomar och väderförhållanden. Men inte alla områden har ett brett utbud av inhemska vintergröna häckväxter att välja mellan och när detta är fallet måste du köpa jord och välja rätt jordsort (sand, krit, fuktig, torr) När du har bestämt jordsort kan du välja häckväxter som trivs bra där.

Populära vintergröna häckväxter är privet, idegran och buxbom men det finns många andra växter att välja mellan och du kan också kombinera olika växter om du gillar ett mer naturligt utseende och känsla.

Allt beror på budget och tid

Plantering av häckväxter är inte svårt men det är tidskrävande och hårt arbete, eftersom du måste gräva en hel del hål.

Om du bestämmer dig för att göra detta jobb själv är det bäst att sätta några insatser i marken och ha ett klädstreck tätt över marken där växterna ska planteras. På så sätt kommer din häck att vara någorlunda rak.

Nästa steg måste du beräkna mängden växter du kommer att behöva, detta beror på hur stora den fullvuxna storleken på väzterna kommer att vara så du måste göra efterforskningar i förväg. Rent generellt måste du ha åtminstone två fot mellan varje växt.

Av Chris

Relaterat inlägg

Lämna ett svar