Angelägna shoppare från hela världen älskar tanken på en resa till Milano. Varför är då den italienska destinationen så populär bland gräddan inom shoppingens värld?  Svaret är helt enkelt för att det är hem för så många fantastiska designerbutiker och shoppingupplevelser. Milano är en ledstjärna för moderiktiga shoppare, vilket innebär att det är det perfekta semestermålet för alla som hoppas på att få nära sina shoppingvanor på det mest lyxiga och önskvärda sättet som möjligt.

Som hem åt Armani och Versace är Milanos modereferenser tydliga, så ta en tur till denna fantastiska stad för att drapera dig i några av de hetaste stilar som finns nästa gång du känner behov av en shoppingresa. Om du är en riktig märkesälskare, så kommer höjdpunkten av din shoppingupplevelse i Milano sannolikt att hittas i Quadrilatero d’Oro – Gyllene fyrkanten – området. Här hittar du massiva namn som Dolce & Gabbana, Gucci, Prada och Valentino och massor av annat i shoppinghimlen på det gudomliga torget. Det är också ett bra ställe bara för att ha en promenera runt, även om designernamnen ligger utanför din prisklass.

För mellanprisshopping på shoppinggatorna samt några av Milanos större namn, kan du ta en tur till den vackra Galleria Vittorio Emanuele – ett artonhundratals-köpcentrum som vackert har bevarats – eller till Galleria Vittorio Emanuele II, en täckt shoppinggata fylld med populära internationella varumärken. Här kan du också handla matvaror, örter, , matvaror, mode, choklad, dekorationsartiklar och mycket mer.

Men inte alla shoppare som tar en resa till Milano har sitt hjärta inställt på märkeskläder eller nya kläder – staden är också ett utmärkt ställe att hitta vackra antika marknader som erbjuder ett lyxigt sätt att möblera ditt hem samt en hel rad livliga gatumarknader som lägger till lite glans till shoppingupplevelsen. Om du är bra på att köpslå, kommer du säkert känna dig mer hemma på marknaderna, och du kan säkert få tag på en del kvalitetsmode i andra hand också.

Med ett så starkt startfält vad gäller shopping, så kan de flesta resenärer hålla med om att upplevelsen man får här är bland de bästa i världen. Välj hotell i Milano med gott om förvaringsutrymme och lämna lite extra utrymme i dina väskor när du tar en shoppingtur till staden, eftersom du helt säkert kommer att lämna den med fler guldkorn än du tänkt dig.

Av Chris

Lämna ett svar