Gå inte in i en hobby bara för att en vän eller släkting tycker om det. Du kommer snart att tröttna på det om det är din enda motivation. Nej, din hobby ska vara en aktivitet som du gillar. Och om du inte verkligen är intresserad av det, ta inte över någon annans samling och lägg till den. Välj något du gillar. Var originell!

Vad en person tycker är fängslande, kan en annan tycker att det är dumt eller tråkigt. Kom ihåg att du inte behöver tillfredsställa eller imponera någon annan med din hobby. Det här är till dig. Fortsätt efter något som får dig upphetsad. Bli inte avskräckt om du försöker flera olika tidsfördriv innan du lyckas.

Många tar inte hänsyn till den här aspekten, men det är bättre att göra något som inte räknar med skuld, binda upp mycket av dina pengar eller göra dig frustrerad eftersom du senare tycker att det är utom räckhåll för dig ekonomiskt. En hobby behöver inte vara dyr för att uppfylla. Kom igen ihåg att syftet med en hobby inte är att imponera på människor, utan att göra något som är roligt och tilltalande för dig.

Vissa samlarföremål är sällsynta eller svåra att hitta. Jakten på dem är en del av spänningen. Vissa fritidsintressen, som att måla, spela musikinstrument eller baka, har inga gränser. Idag finns instruktionsfilmer eller DVD-skivor som kan lära dig nästan vad som helst. Var realistisk och förvänta dig inte att behärska ditt nya intresse direkt. Du har resten av ditt liv för att utveckla dina färdigheter. Snart kommer du att uppleva en stor känsla av personlig tillfredsställelse när du blir mer och mer fullbordad.

Av Chris

Lämna ett svar